Salgs- og betalingsbetingelser

Generelt

Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige rettigheter. Vi forholder oss til Forbrukerombudet sine veiledninger og retningslinjer og viser til deres Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Ved å handle hos oss godtar du alle de betingelser som nevnt i overnevnte lenke. Videre følger utdrag og en forenklet forklaring på de regler og vilkår som gjelder for standard salgsbetingelser nevnt i veiledningen og retningslinjene fra Forbrukerombudet. Dersom du har spørsmål knyttet til våre salgs- og betalingsbetingelser ber vi deg om å ta kontakt ved å bruke vårt kontaktskjema.

1. Partene

ArcticPuzzles.com og ArcticPuzzles.no eies og drives av D&L Import DA. Når du handler på dette nettstedet er Backyard Distribution selger/selgere. Vår kontaktadresse er Uelandsgate 57N Oslo, kontaktskjema per mail, telefon 95233658 og orgnr. 919 443 006. Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.

2. Pris

Vi oppgir den totale prisen for varer og tjenester inkludert alle avgifter og tilleggskostnader, som moms etc.. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære.

3. Betalingen

Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen.

Vi benytter betalingsløsninger fra Stripe og PayPal:

Stripe er en tredjepartsleverandør som er sertifisert av VISA. Du kan betale med enten VISA eller Mastercard.

Med PayPal kan du betale med din PayPal-konto eller velge betaling med VISA/Mastercard uten å registrere en konto. PayPal sikrer kjøper med de garantier og trygghet på lik linje med andre betalingsløsninger for kort.

4. Levering

Vi bruker Posten Bring og kjøper får oppgitt eventuelle fraktkostnader før betalingen gjennomføres. Leveringstid vil variere med hvilken fraktmetode kjøper velger under bestilling. Alle varer i nettbutikken er på lager i Oslo og bestillinger sendes samme virkedag mandag til fredag.

5. Feil eller mangler med leveranse

Dersom du opplever en ytre skade på forsendelsen når du avhenter denne hos Posten, er det viktig at du sier dette til betjeningen. Hvis du oppdager feil eller mangler på forsendelsen etter å ha kommet hjem, kan du ta med deg varen tilbake til postkontoret og fylle ut skadeskjema.

Hvis du oppdager feil eller mangler med varen etter å ha åpnet forsendelsen, er det viktig at du tar vare på all emballasje og kontakter oss. Vi er opptatt av at du skal være fornøyd med ditt kjøp. Dersom du opplever feil eller mangler med forsendelsen eller varen, ber vi deg om at du tar kontakt med oss på mail via kontaktskjemaet. Det er viktig at du oppgir ditt ordrenummer og beskriver eventuelle feil og mangler med varen. Har vi gjort en feil retter vi selvsagt opp i dette.

6. Personopplysninger

Vi er behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger og med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan vi kun innhente og lagre personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre de forpliktelser som denne avtalen inneholder. Vi utleverer kun kjøperens personopplysninger hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen.