6 gode grunner for å pusle puslespill!

Arctic Puzzles Puslespill

Puslespill er kanskje noe man forbinder med gode barndomsminner - puslespillene med 50 brikker virket som verdens største utfordring og gleden av å legge den siste brikken var enorm. Etter hvert som man blir eldre øker kanskje antall brikker, men vi vil tørre å påstå at gleden med å legge den siste brikken forblir den samme. Det finnes flere gode grunner til å finne frem puslespillet og gjenoppleve barndomsminnene: 

Her har du 6 gode grunner til at nettopp DU bør trekke pusten dypt, og sette deg ned med et av våre puslespill!

1. Puslespill er perfekt hjernetrim
Å pusle puslespill er ypperlig trening for å holde hjernen din skarp og klar. Et puslespill utfordrer fingerferdighetene dine, romfølelsen og logikken din. I tillegg aktiveres begge hjernehalvdelene dine, noe svært få andre aktiviteter gjør. Den kreative siden arbeider for å visualisere det ferdige produktet, mens den logiske siden jobber for å sette brikkene på plass. Siden denne posten ble opprettet har vi skrevet et eget innlegg om puslespill og hvilke effekter det kan ha på hjernen din. Les mer her "Puslespill er sunt - hjernetrim".

puslespill

2. Puslespill trener opp konsentrasjonsevnen og tålmodigheten din
Få ting krever så mye konsentrasjon og fokus som å finne den rette brikken til det rette stedet, i hvert fall før du har kommet halvveis inn i motivet. I tillegg vil puslespill lære deg tonnevis med tålmodighet. Alle som har puslet et puslespill vet at det fort kan kreve en god dose tålmodighet før brikkene begynner å falle på plass. Etter hvert som man får på plass større deler av puslespillet vil man ofte oppleve at ting går lettere. Det er en utrolig god følelse når man kjenner at det løsner og man får betalt for tålmodigheten man har lagt inn.

3. Sosialt samvær
Hvorfor ikke slå av TV-en og heller ta frem et puslespill man kan pusle med gode venner og
familie? La puslespillet bli et lite familieprosjekt, der man kan dele frustrasjoner og gleder når brikker faller på plass og motivet endelig er ferdig puslet. Det fine med puslespill er at man uten problem også kan holde en samtale gående mens man pusler. Desto flere i familien som deltar i prosjektet, desto større burde puslespillet være. Vi anbefaler minst 500 brikker, som mange vil rekke å legge på én kveld. Hvis man vil gjøre en helg ut av det, kan vi anbefale å starte på 1000 brikker. Så, hva blir deres familierekord? 

4. En perfekt date
Dropp kino, minigolf eller en øl på byen og inviter daten din hjem for en liten pusle- session! Dersom samtalen går tregt, kan man alltids snakke om puslespillet, og dersom du er redd for at det ikke blir en date nummer to er det bare å passe på at puslespillet ikke blir ferdig på første date. INGEN går fra et uferdig puslespill!

5. Dersom du ikke er verdens største fan av yoga eller meditasjon…
Kan puslespill gjøre samme nytten for hjernen din. Et puslespill tvinger deg til å legge bort
bekymringer og tanker som gnager til fordel for å sette sammen brikkene som hører sammen. Undertegnede har gang på gang opplevd å finne løsninger på problemer som gnager, underveis i et puslespill.

puslespill zen

6. Billig kunst
Dersom du ikke har råd til å gå på auksjon på Sotheby's Fine Art Auction for å sikre deg en Van Gogg eller en Rembrandt, kan puslespill være løsningen for å fylle den tomme veggen i stuen din. Finn ditt favorittmotiv fra Arctic Puzzles, sett det sammen og finn frem en boks lim. Det bør gjøre susen!

På tide med et nytt puslespill? Se vårt utvalg her


Nye innlegg


Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de legges ut